Vallilanraitiolta sekä Mäkelänkadun ja Radanrakentajantien risteysalueelta kaadetaan puita 31.10. alkaen

31.10.2022
Pyöräilijä ja ihmisiä kävelemässä puistomaisemassa, taustalla raitiovaunu ja siirtolapuutarhamökkejä.

Kalasatamasta Pasilaan -hankkeen Vallilanraition rataosuuden rakentamista valmistelevat työt käynnistyvät puunkaadoilla Mäkelänkadulla ja Vallilanraitiolla tänään maanantaina 31.10. Vallilanraitio on Vallilanlaakson puistoalueen läpi kulkeva raitioliikenteelle varattu katualue.

Valmistelevien töiden ensimmäisessä vaiheessa kaadetaan puut vain raitiotien rakentamisen edellyttämältä laajuudelta. Kaadettavat puut säästetään ja hyödynnetään hankealueella muun muassa lahopuupökkelöinä.

Puunkaadot suoritetaan voimassa olevan asemakaavan sekä voimassa olevien katusuunnitelmien toteuttamiseksi.

Puunkaatoja tehdään myös yötöinä

Mäkelänkadun ja Radanrakentajantien risteysalueella tehtävät puunkaadot suoritetaan pääosin yötöinä klo 02–05, jotta työt saadaan suoritettua sellaisena ajankohtana, joka ei aiheuta katkoa tai häiriötä raitioliikenteelle. Mäkelänkadun puut poistetaan kokonaisina, ja niitä hyödynnetään pystylahopuina.

Vallilanraitiolla puunkaadot tehdään arkipäivisin klo 7–18.

Nyt toteutettavat puunkaadot kestävät noin viikon. Muut työt, kuten esimerkiksi oksien ja risujen haketus ja ajo, jatkuvat kauemmin.

Pahoittelemme töistä aiheutuvaa häiriötä!

Vallilanlaaksoon monimuotoista luontoa

Rakentamisen loppuvaiheessa Vallilanlaaksoon istutetaan runsaasti uusia puita ja pensaita. Tavoitteena on luoda Vallilanlaaksoon monimuotoista luontoa.

Lisätiedot:

www.kalasatamastapasilaan.fi/palaute
info(at)kalasatamastapasilaan.fi

Suunnittelemme ja rakennamme uuden raitiotielinjan ja kehitämme katuympäristöä. Vuonna 2024 pääset linjan 13 kyydissä Kalasatamasta Pasilaan vartissa! Hankkeen toteuttavat yhdessä Helsingin kaupunki, Kaupunkiliikenne Oy, Destia, Sweco, WSP, GRK ja AFRY.