Kalasatamasta Pasilaan vartissa!

Suunnittelemme ja rakennamme uuden raitiolinjan ja kehitämme katuympäristöä.
Kalasatamasta Pasilaan -raitiotien pysäkit

Tulevaisuuden Helsinki liikkuu raiteilla

Kalasatamassa on vuonna 2040 ennusteen mukaan noin 30 000 asukasta ja 10 000 työpaikkaa. Kalasatamasta Pasilaan rakennettava raitiotie on esteetön ja turvallinen kulkumuoto, joka ei tuota paikallispäästöjä. Se tukee Hiilineutraali Helsinki 2035 -toimenpideohjelman tavoitteita, joiden mukaisesti kestävien liikkumismuotojen kulkutapaosuutta lisätään.

Hanke lyhyesti

Rakennamme Kalasataman ja Pasilan välille raitiotien sekä siihen kytkeytyviä katualueita, viherkaistoja, jalankulun ja pyöräilyn reittejä sekä kunnallistekniikkaa. Rataosuus on noin 4,5 kilometriä pitkä.

Tavoitteena on aloittaa radan liikennöinti syksyllä 2024. Valmistuessaan uusi raitiotieosuus tarjoaa sujuvan yhteyden reitille Nihti–Kalasataman keskus–Vallilanlaakso–Pasila ja yhdistää olemassa olevat raitiotie-, metro- ja lähijunaverkot toisiinsa.

Hankkeen sisältö

Kalasatamasta Pasilaan -hanke koostuu raitiolinjan 13 rakentamisesta Nihdistä Kalasataman keskuksen ja Vallilanlaakson kautta Pasilaan (perushanke) sekä hankealueen kaupunkikehittämisestä (liittyvät hankkeet).

Hankkeen jako perushankkeeseen ja liittyviin hankkeisiin.
Hankkeen jako perushankkeeseen ja liittyviin hankkeisiin.

Kalasatamasta Pasilaan -hankkeen toteutussuunnitelma

Toteutussuunnitelmassa kuvataan Kalasatamasta Pasilaan -hankkeen toteutusvaiheiden sisältö ja niiden tavoitekustannukset, hankkeen johtamisjärjestelmä, toteutustapa ja aikataulu. Lisäksi toteutussuunnitelmassa kuvataan kehitysvaiheiden sisältö ja tavoitekustannuksiin vaikuttaneet keskeiset tekijät.

Linkki toteutussuunnitelmaan: https://www.kalasatamastapasilaan.fi/wp-content/uploads/2021/11/KAPA_Toteutussuunitelma_FINAL.pdf

Pysy kyydissä

Lue uusimmat tiedotteet ensimmäisten joukossa!

Ota yhteyttä

Anna palautetta tai kysy hankkeesta. Vastaamme kaikkiin palautteisiin mahdollisimman pian.

Sosiaalinen media

Seuraa meitä somessa!