Pasila

Mitä rakennetaan?

Pasilassa tehdään pääasiassa sellaisia nykyisten raitiotieyhteyksien muutostöitä, jotka mahdollistavat  Kalasatamasta Pasilaan -raitiotien liikennöinnin. Samalla joudutaan siirtämään ja uusimaan merkittävästi kunnallistekniikkaa ja verkostoja. 

Raiteistomuutoksia tehdään Pasilanraitiolla, Pasilankadulla, Asemapäällikönkadulla, Ratamestarinkadulla, Radanrakentajantiellä ja Mäkelänkadun liittymäalueella. Ainut kokonaan uusi rataosuus rakennetaan Pasilankadulle Pasilansillan ja Veturitien välille. Sinne rakennetaan myös pysäkki, jota käyttävät sekä linja-autot että raitiovaunut. 

Katurakentamisen yhteydessä parannetaan merkittävästi myös jalankulun ja pyöräilyn olosuhteita, pysäkkien esteettömyyttä ja katuympäristön laatutasoa.

Pasilan työmaalohkon alue.
Pasilan työmaalohkon alue.

Aikataulu

Rakentaminen aloitettiin kesällä 2021. Kadut valmistuvat vaiheittain syksyyn 2023 mennessä. Pasilankatu, Pasilanraitio ja Radanrakentajantie valmistuvat syksyllä 2022. Muut kadut valmistuvat syksyyn 2023 mennessä.

Voimassa olevat liikennejärjestelyt

Kaikilla rakennettavilla kaduilla tehdään työnaikaisia liikennejärjestelyjä töiden etenemisen mukaan. Ne ovat pääasiassa ajokaistojen siirtämistä kadun puolelta toiselle, pieniä jalankulun ja pyöräilyn kiertoreittejä sekä pysäkkien siirtoja muutamilla kymmenillä metreillä. Kiertoreitit ovat opastettuja.

Kartta Asemapäällikönkadun liikennejärjestelyistä huhtikuun 2023 tilanteen mukaan.
Voimassa olevat Asemapäällikönkadun liikennejärjestelyt. Kartta päivitetty 28.4.2023.

Hyväksytyt katusuunnitelmat

Linkit hyväksyttyihin katusuunnitelmiin ovat alla: