Vallilanlaakso | Raitiotien ja siihen liittyvien järjestelyjen toteuttaminen alkaa joulukuussa

1.12.2022
Kantojen poistoa Vallilanlaaksossa marraskuussa 2022.

Raitiotien ja siihen liittyvien järjestelyjen rakentaminen alkaa Vallilanlaaksossa voimassa olevan asemakaavan ja katusuunnitelman toteuttamiseksi joulukuussa 2022. Järjestämme asukastilaisuuden 14.12. klo 16:30–18:00 Mäkelänrinteen lukion tiloissa.

Vallilanlaaksossa on tehty jo paljon raitiotien rakentamiseen liittyviä valmistelevia töitä. Puiden kaadon ja kantojen poiston lisäksi alueelle on rakennettu mittapisteverkko, tehty koestabilointikenttä ja rakennettu työnaikaista liikkumista helpottava puistoraitti Mäkelänrinteen uintikeskuksen pohjoispuolelle. Aloitamme huomenna työmaatukikohdan rakentamisen uintikeskuksen ja Isoniitynkadun väliselle alueelle.

Työmaa-alueen, tukikohdan ja kulkureittien likimääräiset sijainnit. Työmaa-alue aidataan tarvittavilta osin.

Rakentamisen aikataulu

Rakentaminen alkaa asteittain joulukuussa. Vuosi 2023 on intensiivisin rakentamisvuosi. Viherrakennustyötkin aloitetaan vuonna 2023, mutta ne jatkuvat kevääseen 2024. Ajolankojen asennustyöt tehdään vasta alkuvuodesta 2024.

Asukastilaisuuden ohjelma

Asukastilaisuus alkaa klo 16:30 kahvitarjoilulla ja vapaalla seurustelulla. Esitykset alkavat klo 17 ja tilaisuus päättyy klo 18. Tilaisuudessa kerromme muun muassa rakentamisen aikataulusta, vaiheistuksesta ja työnaikaisista kulkureiteistä. 

Tervetuloa!

Lisätiedot:

Kalasatamasta Pasilaan -hankkeen viestintä
p. 09 310 39463
info(a)kalasatamastapasilaan.fi.

Suunnittelemme ja rakennamme uuden raitiotielinjan ja kehitämme katuympäristöä. Vuonna 2024 pääset linjan 13 kyydissä Kalasatamasta Pasilaan vartissa! Hankkeen toteuttavat yhdessä Helsingin kaupunki, Kaupunkiliikenne Oy, Destia, Sweco, WSP, GRK ja AFRY.