Hermannin rantatie | Reittimuutoksia Sörnäistenkadun ympäristössä

16.8.2022
Uusi kävely- ja pyöräilyväylä Sörnäistenkadulla.
Dronekuva työalueesta.

Sörnäistentunnelin suuaukkorakenteiden ja Hermannin rantatien rakentaminen on edennyt kesän aikana niin, että saimme Sörnäistenkadun kävely- ja pyöräily-yhteyden taas käyttöön.

Hermannin rantatien liikennejärjestelyt elokuussa 2022.
Hermannin rantatien liikennejärjestelyt elokuussa 2022.

Kävely ja pyöräily

Uusi kävely- ja pyöräilyväylä kulkee Muurikujan ja Sörnäistenkadun risteyksestä Hermannin rantatien työmaan toiselle puolelle. Reitti kiertää Sörnäistentunnelin suuaukkorakenteiden työmaan Agroksenmäen kallion kautta, joten reitillä on korkeuseroja. Reitti on täysin aidattu ja valaistu.

Moottoriajoneuvoliikenne

Moottoriajoneuvoliikenteen reitteihin ei tule muutoksia. Muistutamme, että Sörnäistenkadun päästä ei ole moottoriajoneuvolla kulkuyhteyttä Haukilahdenkujan kerrostaloille. Huoltoajo ja kulku kiinteistöille ja parkkipaikoille kulkee Haukilahdenkadun kautta.

Muurikujaa ei ole tarkoitettu autoilulle, vaan ainoastaan kävelylle ja pyöräilylle. Olemme vieneet Muurikujalle Sörnäistenkadun päähän ajoesteitä alueen asukkaiden toiveesta parantaaksemme alueen turvallisuutta.

Lue lisää Hermannin rantatien rakentamisesta.

Pahoittelemme työstä aiheutuvaa häiriötä!

Lisätiedot:

Työmaapäivystys
p. 041 731 3004

Suunnittelemme ja rakennamme uuden raitiotielinjan ja kehitämme katuympäristöä. Vuonna 2024 pääset linjan 13 kyydissä Kalasatamasta Pasilaan vartissa! Hankkeen toteuttavat yhdessä Helsingin kaupunki, Kaupunkiliikenne Oy, Destia, Sweco, WSP, GRK ja AFRY.