Ratapihantien ja Pasilansillan risteys osittain suljettu 25.–28.8.

22.8.2023
Ratapihantien ja Pasilansillan risteys 9.8.2023.

Ratapihantien raitiotiekiskot Pasilansillan liittymän kohdalla asennetaan perjantain ja maanantain 25.–28.8. välisenä aikana. Asennustyöt alkavat perjantaina klo 18 ja päättyvät maanantaiaamuna klo 06. Viikonlopun aikana asennustyöt ovat käynnissä ympäri vuorokauden.

Töiden vuoksi Ratapihantien, Pasilansillan ja Asemapäällikönkadun risteysalue on osittain ajoneuvoliikenteeltä suljettu. Liikenteenohjaajat työskentelevät risteysalueella koko viikonlopun ajan.

Kuva. Työn aikana voimassa olevat liikennejärjestelyt. Ratapihantietä ei pääse ajamaan pohjoisen suuntaan suoraan risteyksen läpi. Asemapäällikönkadulta ei myöskään pääse suoraan Pasilansillalle. Ratapihantieltä Pasilansillalle käännyttäessä ajetaan vastaantulevien kaistaa pitkin liikenteenohjaajan opastamana.

Kiskojen asentamisesta aiheutuu kiertohaittaa autoliikenteen lisäksi myös jalankulkijoille ja pyöräilijöille. Pahoittelemme työstä aiheutuvaa häiriötä!

Pasilan raitioliikenne palaa entiselleen lokakuun alussa

Pasilan alueen ratatyöt valmistuvat lokakuun alkuun mennessä ja raitioliikenne palaa entisille reiteilleen. Sen jälkeen alueella tehdään vielä muun muassa kivi- ja vihertöitä loppuvuoden ajan.

Kalasataman raitiotie valmistuu vuonna 2024

Rakennamme välille Nihti–Kalasatama–Vallilanlaakso–Pasila 4,5 km uutta raitiotietä, joka yhdistää nykyiset raitiotie-, metro- ja junaverkot toisiinsa. Liikennöinti aloitetaan vuonna 2024. Kehitämme samalla jalankulun ja pyöräilyn olosuhteita, katutilan viihtyisyyttä ja kaupunkiluonnon monimuotoisuutta.