Pasilassa viikonloppuna 15.–17.9. yötöitä ja Mäkelänkadulla päällystystöitä 18.–22.9

14.9.2023
Kuva. Mäkelänkadun itäreunan jalankulku- ja pyöräreittien asfaltointipohjien tekoa 31.8.2023.

Pasilassa on kova loppurutistus käynnissä ennen ratikkaliikenteen aloitusta 2.10. Syyskuun aikana tehdään muiden töiden lisäksi vielä järjestelmien testausta sekä koeajoja.

Pasilassa sähköratatöitä viikonloppuna päivin ja öin

Viikonloppuna 15.–17.9. teemme Pasilassa sähköratatöitä päivällä ja yöllä perjantaista maanantaiaamuun 18.9. saakka. Töitä tehdään seuraavilla kaduilla:

Asennamme kääntölaitteita ja kannatinvaijereita sekä kytkemme vaihteenohjauskeskuksia.

Viikonlopun jälkeen Mäkelänkadulla päällystystöitä

Viikonlopun jälkeen 18.9. aloitamme Mäkelänkadulla Velodromin ja Mäkelänrinteen uimahallin välisellä osuudella kadun jyrsintä- ja päällystystyöt ja ne jatkuvat perjantaihin 22.9. saakka. Tiemerkinnät tehdään seuraavan viikon alkupuolella. Aloitamme työt jyrsimällä pohjoiseen menevät kaistat.

Kuva. Teemme sähköratatöitä mustalla merkityillä katuosuuksilla Pasilassa. Töitä tehdään viikonloppuna 15.–17.9 päivin ja öin. Viikonlopun jälkeen aloitamme Mäkelänkadun jyrsintä- ja päällystystyöt karttaan punaisella merkityllä osuudella. Päällystystyöt jatkuvat perjantaihin 22.9. saakka.

Pasilassa melua ja Mäkelänkadulla ajoittaista ruuhkaa

Pasilan sähköratatöissä käytetään henkilönostimia, työkoneita ja käsityökaluja, joista aiheutuu jonkin verran melua ympäristöön. Melun häiritsevyys korostuu yöllä, kun on muuten hiljaisempaa.

Mäkelänkadun jyrsintä- ja päällystystöiden vuoksi käytössä on ajoittain vain yksi kaista per suunta, mikä aiheuttaa ruuhkautumista. Töitä tehdään pääsääntöisesti yksi suunta kerrallaan. Liikenteenohjaajat ovat työn aikana paikalla ohjaamassa liikennettä.

Pahoittelemme töistä aiheutuvaa häiriötä!

Rakennamme välille Nihti–Kalasatama–Vallilanlaakso–Pasila 4,5 km uutta raitiotietä, joka yhdistää nykyiset raitiotie-, metro- ja junaverkot toisiinsa. Liikennöinti aloitetaan vuonna 2024. Kehitämme samalla jalankulun ja pyöräilyn olosuhteita, katutilan viihtyisyyttä ja kaupunkiluonnon monimuotoisuutta.