Pasila | Syyskuun viikonloput yötöitä ja perjantait koeajoja

20.9.2023
Kuva. Pasilankatu, Veturitie ja Pasilansilta 9.8.2023.

Uutista on päivitetty 21.9.2023 klo 11:10. Päivitys on ensimmäisen kappaleen viimeinen lause, joka koskee maanrakennustöitä.

Raitioliikenne palaa Pasilaan 2.10. Sitä ennen teemme jäljellä olevat syyskuun viikonloput 22.–24.9. ja 29.9.–1.10. sähköratatöitä päivällä ja yöllä Mäkelänkadulla, Radanrakentajantiellä, Ratamestarinkadulla, Asemapäällikönkadulla ja Pasilankadulla. Jos sähköratatyöt vaativat jostain syystä maanrakennustöitä, niin niitäkin tehdään tarvittaessa myös yöllä.

Kalasatamasta Pasilaan -hankkeessa rakennettua raitiotiejärjestelmää testataan linjakalustolla. Raitiotiekalustoa saapuu Pasilan työmaa-alueelle 22.9. ja 29.9. klo 8:00 alkaen.

Koeajoja tehdään vain päiväaikaan, ja ne vaikuttavat jonkin verran muuhun liikenteeseen.

Pasilan katujen viimeistelytöitä tehdään loppuvuoteen saakka

Raitioliikenteen alkamisen jälkeen Pasilassa jatketaan vielä katujen viimeistelytöitä. Niitä ovat mm. kivi- ja vihertyöt sekä sähkönsyöttöaseman kojeistoasennukset. Viimeistelytyöt valmistuvat loppuvuoteen mennessä. Vihertöitä tehdään myös vuoden 2024 keväällä.

Muita vuoden 2023 aikana valmistuvia hankeosia

Kuluvan vuoden aikana hankealueella valmistuu Pasilan ja jo liikenteelle otettujen Leonkadun ja Junonkadun lisäksi paljon muitakin hankeosia, kuten esimerkiksi Aallonhalkoja, osuuksia Hermannin rantatiestä, Sörnäistentunnelin pohjoiset suuaukkorakenteet sekä Vallilanlaakson pyöräbaana ja kävelyraitit.

Vuoden 2024 keväälle jää tehtäväksi vielä erilaisia viimeistely- ja vihertöitä koko hankealueella sekä Hermannin rantatien pintarakenteet ja viimeistely Vanhan talvitien ja Haukilahdenkadun välillä. Kevään ja kesän 2024 aikana tehdään lisäksi Mäkelänkadun ja Nihdin välisen raitiotien koeajot. Tiedotamme niistä myöhemmin erikseen.

Rakennamme välille Nihti–Kalasatama–Vallilanlaakso–Pasila 4,5 km uutta raitiotietä, joka yhdistää nykyiset raitiotie-, metro- ja junaverkot toisiinsa. Liikennöinti aloitetaan vuonna 2024. Kehitämme samalla jalankulun ja pyöräilyn olosuhteita, katutilan viihtyisyyttä ja kaupunkiluonnon monimuotoisuutta.