Olemme 27.–28.5. Maailma kylässä -festivaalilla

19.5.2023
Kiskot ja kivet asennettu keskelle katua, taustalla rakennuksia.

Osallistumme Maailma kylässä -festivaalille 27.–28. toukokuuta Helsingin Suvilahdessa. Tule infopisteellemme tutustumaan Kalasatamasta Pasilaan rakennettavaan raitiolinjaan sekä kokoamaan palapeliä!

Löydät hankkeemme Kattilahallista!

Hankkeemme infopiste sijaitsee tapahtuman Mahdollisuuksien torilla Kattilahallissa (paikka M622), ja se on auki koko festivaalin ajan: lauantaina 27.5. klo 11–21 ja sunnuntaina 28.5. klo 11–19.

Paikalla olevilta asiantuntijoiltamme voit kysyä rakennustöiden etenemisestä, hankkeemme vastuullisuudesta sekä tulevasta ratikkalinjasta. Voit myös osallistua palapelin kokoamiseen sekä tietovisaan.

Maailma kylässä -festivaaliin vapaa pääsy

Maailma kylässä -festivaali on Fingon järjestämä kestävän kehityksen suurtapahtuma, johon on vapaa pääsy. Tämän vuoden teemana on muutosvoima. Lue lisää festivaalilehdestä.

Kuvitetut ihmiset osoittamassa mieltä. Tekstit: Olemme mukana! Join Us! Join! Act! Change! Maailma kylässä World Village Festival 27.-28.5.2023 Suvilahti, Helsinki Vapaa pääsy!

Teemme vastuullisia valintoja rakentamisessa

Olemme sitoutuneet toimimaan vastuullisesti hankkeen elinkaaren ympäristövaikutuksien pienentämiseksi sekä huomioimaan ekologiset ja sosiaaliset ympäristönäkökohdat kaikessa toiminnassamme. Tavoitteenamme on parantaa kaupunkilaisten ja työntekijöiden hyvinvointia niin terveyden kuin talouden näkökulmasta.

Rakentamisen päästöjä olemme vähentäneet käyttämällä vähäpäästöisempää betonia. Lisäksi työmaillamme käytämme uusiutuvaa sähköä ja biopolttoaineita.

Kalasatamassa puolestaan raitiotien rakentamisen takia Leonkadulta poistetut katukivet käytettiin uudelleen. Muita vastuullisuustekojamme ovat olleet esimerkiksi 40 linnunpöntön asentaminen hankealueelle, puiden siirtäminen rakentamisen tieltä ja kaadettujen puiden hyödyntäminen lahopuina.

Rakentamisen lisäksi vastuullisuus tulee näkymään raitiolinjan liikennöinnissä, sillä ratikka tulee kulkemaan päästöttömällä sähköllä.

Vastuullisuudesta voit lukea lisää blogistamme.

Rakennamme välille Nihti–Kalasatama–Vallilanlaakso–Pasila 4,5 kilometriä uutta raitiotietä, joka yhdistää nykyiset raitiotie-, metro- ja junaverkot toisiinsa. Liikennöinti aloitetaan vuonna 2024. Kehitämme samalla jalankulun ja pyöräilyn olosuhteita, katutilan viihtyisyyttä ja kaupunkiluonnon monimuotoisuutta.