Kalasatama | Muutoksia liikennejärjestelyihin Sompasaarenkanavan ympäristössä 11.7.

10.7.2023
Ilmakuva Aallonhalkojalta Parrulaiturin suuntaan.
Ilmakuva Aallonhalkojalta Parrulaiturin suuntaan.

Työalue Aallonhalkojalla, Junonkadun sillalla ja Parrulaiturilla laajenee, jonka vuoksi teemme muutoksia alueen liikennejärjestelyihin. Järjestelyt toteutetaan kahdessa osassa, joista ensimmäinen otetaan käyttöön tiistaina 11.7. Työt ja järjestelyt kestävät kokonaisuudessaan noin kuukauden.

Parrulaiturin pyörätie suljetaan välillä Arielinkatu–Isoisänsilta ja pyöräilijät ohjataan ajoradalle. Junonkadun ja Parrulaiturin risteyksessä ajoneuvoliikenne muuttuu vuorottelevaksi, jossa etuajo-oikeus on lännestä saapuvilla.

Junonkadun silta on vain jalankulkijoiden käytössä ja sillan pohjoispäädyn jalkakäytävä suljetaan. Sompasaaren pyöräliikenne kulkee Arielinkadun sillan kautta. Sompasaaren muissa liikennejärjestelyissä, kuten autoliikenteen reiteissä ei ole muutoksia.

Jalankulun ja pyöräilyn reitit Sompasaarenkanavan ympäristössä 11.7. alkaen.
Jalankulun ja pyöräilyn reitit Sompasaarenkanavan ympäristössä 11.7. alkaen.

Pahoittelemme reittimuutoksista aiheutuvaa haittaa!

Rakennamme välille Nihti–Kalasatama–Vallilanlaakso–Pasila 4,5 km uutta raitiotietä, joka yhdistää nykyiset raitiotie-, metro- ja junaverkot toisiinsa. Liikennöinti aloitetaan vuonna 2024. Kehitämme samalla jalankulun ja pyöräilyn olosuhteita, katutilan viihtyisyyttä ja kaupunkiluonnon monimuotoisuutta.