Haukilahdenkatu avataan liikenteelle 1.6. alkaen

26.5.2023
Valokuva Kalasatamasta Pasilaan -hankkeen työmaalta Hämeentien suunnasta Hermannin rantatielle. Oikeassa yläkulmassa näkyy Haukilahdenkadun ja Hermannin rantatien liittymä. Kuva otettu toukokuussa 2023.

Haukilahdenkatu avataan liikenteelle 1.6. alkaen. Hermannin rantatieltä pohjoisen suunnasta pääsee kääntymään Haukilahdenkadulle. Etelän suunnasta sen sijaan ei vielä toistaiseksi pääse kääntymään Haukilahdenkadulle. Etelästä tultaessa reitti kulkee edelleen Vanhan talvitien, Lautatarhankadun ja Hämeentien kautta. Ajoreitti Haukilahdenkadulta pohjoiseen Lahdenväylälle kulkee Hermannin rantatien yli ja Kyläsaarenkadun pohjoispäässä sijaitsevan liikenneympyrän kautta.

Kyläsaarenkadun keskikohdalla olevan suojatien liikennevalot poistuvat hetkellisesti käytöstä ja Kyläsaarenkadun nopeusrajoitus lasketaan 30 km/h. Kyläsaarenkadun suojatien liikennevalot palautetaan kesän aikana uudelleen käyttöön.

Hermannin rantatien itäpuolella oleva alue Haukilahdenkadun ja Arcadan välissä muuttuu työalueeksi. Jalankulku ja pyöräily on ohjattu Kyläsaarenkujan kautta. Diakonia-ammattikorkeakoulun länsipuolitse kulkeva jalankulku- ja pyöräväylä poistuu käytöstä. Hermannin rantatien länsireunalle on avattu jalankulku- ja pyöräväylä osin lopulliseen sijaintiin.

Kuva. Kesäkuun 1. päivä voimaan tulevat liikennejärjestelyt Hermannin rantatien ja Haukilahdenkadun liittymässä ja siitä pohjoiseen Hämeentielle saakka. Kuvassa näkyvät Hermannin rantatien ylittävät suojatiet ovat valo-ohjattuja.

Kesäkuun alussa käyttöön otettavien liikennejärjestelyjen rakentaminen aloitetaan keskiviikkona 31.5. klo 18 jälkeen. Rakentaminen kestää läpi yön.

Pahoittelemme työstä aiheutuvaa haittaa!

Rakennamme välille Nihti–Kalasatama–Vallilanlaakso–Pasila 4,5 kilometriä uutta raitiotietä, joka yhdistää nykyiset raitiotie-, metro- ja junaverkot toisiinsa. Liikennöinti aloitetaan vuonna 2024. Kehitämme samalla jalankulun ja pyöräilyn olosuhteita, katutilan viihtyisyyttä ja kaupunkiluonnon monimuotoisuutta.