Uusia liikennejärjestelyjä Hermannin rantatiellä 1.8. alkaen

28.7.2023
Hermannin rantatien ja Vanhan talvitien risteys 12.7.2023
Hermannin rantatien ja Vanhan talvitien risteys 12.7.2023

Teemme tiistaina 1.8. muutoksia Hermannin rantatien liikennejärjestelyihin. Liikennejärjestelyt muuttuvat Vanhan talvitien ja Hermannin rantatien risteyksessä sekä Vanhan talvitien ja Verkkosaarenkadun välisellä alueella. Muutokset tehdään Kalasatamasta Pasilaan -hankkeessa tehtävien katu- ja ratatöiden etenemisen vuoksi.

Kartta 1.8. käyttöön otettavista liikennejärjestelyistä Hermannin rantatiellä.
Kartta 1.8. käyttöön otettavista liikennejärjestelyistä Hermannin rantatiellä.

Maaliskuusta alkaen käytössä ollut kaistajärjestely välillä Verkkosaarenkatu-Vanha talvitie poistetaan käytöstä ja pohjoissuunnan kaista siirretään alkuperäiselle paikalleen radan itäpuolelle. Moottoriajoneuvojen kaistat kulkevat tästedes työalueen molemmin puolin lopputilanteen mukaisesti.

Työmaa-alue laajenee Vanhan talvitien risteyksessä, jonka seurauksena pohjoisen suuntainen moottoriajoneuvoliikenne ohjataan suoraan liikenneympyrään. Hermannin rantatieltä ei voi jatkossa kääntyä vasemmalle Vanhalle talvitielle. Myös risteyksen liikennevalot poistetaan käytöstä.

Bussipysäkkien sijainnit sekä pyöräilyn ja jalankulun järjestelyt säilyvät muuten nykytilanteen mukaisina, mutta Vanhan talvitien ylittävä suojatie siirtyy hieman kohti etelää.

Lisätiedot:

Kalasatamasta Pasilaan -hanke
p. 040 592 7509
www.kalasatamastapasilaan.fi/palaute

Rakennamme välille Nihti–Kalasatama–Vallilanlaakso–Pasila 4,5 km uutta raitiotietä, joka yhdistää nykyiset raitiotie-, metro- ja junaverkot toisiinsa. Liikennöinti aloitetaan vuonna 2024. Kehitämme samalla jalankulun ja pyöräilyn olosuhteita, katutilan viihtyisyyttä ja kaupunkiluonnon monimuotoisuutta