Nylanderinpuistossa alkaa puiden poisto 1.2.2022

31.1.2022

Marraskuussa 2021 Hermannin rantatiellä alkanut puiden poistaminen käynnistyy uudelleen tällä viikolla. Puita kaadetaan ensimmäisinä viikkoina Nylanderinpuistosta. Myöhemmin puita kaadetaan myös muualta Hermannin rantatien pohjoispään työmaa-alueelta. Puunkaato jatkuu maaliskuun puoliväliin saakka ja se etenee työmaan edistymisen mukaan.

Nylanderinpuistossa kaadetaan puita karttaan merkityltä alueelta. Lisäksi Hämeentien sillan länsipuolelta kaadetaan neljä kuvassa vihreällä värillä merkittyä puuta vesihuoltolinjinjojen rakentamisen vuoksi. Puut on katselmoitu yhdessä Staran kanssa. Puita kaadetaan vain sen verran, kun se on rakentamisen vuoksi välttämätöntä. Kuvaa on päivitetty 1.2.2022 tehdyn maastokartoituksen perusteella.

Kaadettavia puita hyödynnetään lahopuina muualla, käytetään hankkeen viherrakenteissa tai hyödynnetään muissa kaupungin kohteissa raaka-aineena. Poistettavaa puustoa korvataan uusilla kasvi- ja puuistutuksilla. Istutettava puu- ja kasvilajisto tulee olemaan nykyistä monimuotoisempaa.

Lisätietoja:

Kasper Partanen
kasper.partanen@grk.fi
p. 050 4999 697

Suunnittelemme ja rakennamme uuden raitiotielinjan ja kehitämme katuympäristöä. Vuonna 2024 pääset linjan 13 kyydissä Kalasatamasta Pasilaan vartissa! Hankkeen toteuttavat yhdessä Helsingin kaupunki, Kaupunkiliikenne Oy, Destia, Sweco, WSP, GRK ja AFRY.