Mäkelänkadun liikennejärjestelyt muuttuvat tiistaina 11.4.

4.4.2023
Mäkelänkadun ja Radanrakentajantien risteys 14.3.2023.

Uutista päivitetty 6.4.23 klo 12.56 lisäämällä tietoa ratikkalinjojen poikkeusreiteistä ja töiden aikatauluista.

Työalueen laajenemisesta johtuen liikennevalot poistuvat Mäkelänkadun ja Radanrakentajantien risteyksestä tiistaina 11.4. Sen jälkeen risteyksestä ei pääse kääntymään Mäkelänrinteen uintikeskuksen pysäköintialueelle Tuusulasta päin tultaessa. Uintikeskukselta ei pääse myöskään kääntymään keskustan suuntaan. Jalankulkijoiden valo-ohjattu suojatie Mäkelänkadun yli poistuu myös käytöstä raitiotiepysäkkien poistumisen myötä. Muuttuvat liikennejärjestelyt on esitetty alla olevassa kuvassa.

Tiistaina 11.4.2023 Mäkelänkadun ja Radanrakentajantien risteysalueella voimaan tulevat työnaikaiset liikennejärjestelyt.

Järjestelystä aiheutuu jonkin verran kiertohaittaa autoilijoille sekä jalankulkijoille ja polkupyöräilijöille.

Rakennustyömme Pasilassa siirtää ratikkalinjat poikkeusreiteille

Kevään ja kesän aikana Pasilassa tehdään muun rakentamisen lisäksi raiteistomuutoksia myös Radanrakentajantien ja Ratamestarinkadun, Ratamestarinkadun ja Asemapäällikönkadun sekä Asemapäällikönkadun ja Ratapihantien/Pasilansillan risteysalueilla. Työt vaikuttavat raitioliikenteeseen Pasilassa 10.4. alkaen. Lue tarkemmin ratikoiden poikkeusreiteistä ja korvaavasta bussilinjasta HSL:n sivuilta.

Pasilan rakennustyöt valmistuvat asteittain kuluvan vuoden aikana

Pasilan ja Mäkelänkadun raitioliikenteeseen vaikuttavat raiteistomuutokset valmistuvat syyskuun loppuun mennessä. Viimeistelytyöt jatkuvat kuitenkin vielä marraskuulle saakka.

Länsi-Pasilassa kaikki työt saadaan valmiiksi jo ennen kesää. Pasilanraitiolla ja Pasilankadulla tehdään viimeiset päällysteet ja pintarakenteet kevään 2023 aikana.

Pahoittelemme työstämme aiheutuvaa häiriötä!

Rakennamme välille Nihti–Kalasatama–Vallilanlaakso–Pasila 4,5 km uutta raitiotietä, joka yhdistää nykyiset raitiotie-, metro- ja junaverkot toisiinsa. Liikennöinti aloitetaan vuonna 2024. Kehitämme samalla jalankulun ja pyöräilyn olosuhteita, katutilan viihtyisyyttä ja kaupunkiluonnon monimuotoisuutta