Kalasatama | Ratatyöt alkavat Junonkadun eteläpäässä, työalue laajenee Parrulaiturin puolelle

4.11.2022
Kuva. Näkymä Junonkadun eteläpäästä pohjoiseen lokakuun 2022 lopussa.
Kuva. Näkymä Junonkadun eteläpäästä pohjoiseen lokakuun 2022 lopussa.

Maanantaina 7.11. Junonkadun ratatyöt etenevät Parrulaiturin puolelle. Työalueen laajenemisen seurauksena Parrulaiturin moottoriajoneuvoliikenne muuttuu vuorottelevaksi Junonkadun ja Aallonhalkojan risteysalueen kohdalla: käytössä on vain yksi kaista. Muutos vaikuttaa Parrulaiturin eteläpuoleiseen jalkakäytävään ja pyörätiehen siten, että ne kaventuvat hieman Aallonhalkojan ylityksen kohdalla. Lisäksi bussiliikenne (linja 59) mahtuu edelleen kulkemaan Aallonhalkojalle ja sieltä Capellan puistotielle.

Kuva. 7.11.2022 voimaan tulevat liikennejärjestelyt Parrulaiturilla.
Kuva. 7.11.2022 voimaan tulevat liikennejärjestelyt Parrulaiturilla.

Nihdin työmaaliikenne Sompasaarenlaiturille

Samassa yhteydessä tehdään muutos työmaaliikenteen reitteihin. Ma 7.11. Nihtiin suuntautuva työmaaliikenne ajetaan jatkossa Sompasaarenlaiturin kautta nykyisen Aallonhalkoja-reitin sijaan. Muutos koskee myös muiden alueella käynnissä olevien rakennushankkeiden työmaaliikennettä.

Aallonhalkojan työt etenevät vaiheittain

Aallonhalkojalla rakennetaan tänä vuonna yhteiskäyttöpylväitä ja kunnallistekniikkaa. Lisäksi marraskuun aikana asennetaan 11 porapaalua. Raitotien rakentaminen ja muut kadunrakentamistyöt käynnistyvät vuoden 2023 puolella.  

Pahoittelemme töistä aiheutuvaa häiriötä!

Lisätiedot:

Työmaapäivystys
041 731 3004
info(a)kalasatamastapasilaan.fi
www.kalasatamastapasilaan.fi/palaute

Suunnittelemme ja rakennamme uuden raitiotielinjan ja kehitämme katuympäristöä. Vuonna 2024 pääset linjan 13 kyydissä Kalasatamasta Pasilaan vartissa! Hankkeen toteuttavat yhdessä Helsingin kaupunki, Kaupunkiliikenne Oy, Destia, Sweco, WSP, GRK ja AFRY.