Hermannin rantatien rakentaminen muuttaa liikennejärjestelyjä 11.1.2022 alkaen

20.12.2021
Työalueiden sijainti kartalla
Työalueiden sijainti kartalla. Kartta: Helsingin karttapalvelu.

Kalasatamasta Pasilaan -hankkeen rakennustyöt Hermannin rantatiellä alkavat 11.1.2022. Töiden vuoksi Hermannin rantatien pohjoissuuntainen moottoriajoneuvoliikenne siirtyy Kyläsaarenkadulle Vanhan talvitien ja Haukilahdenkadun välillä. Samalla Kyläsaarenkadun liikenne muuttuu yksisuuntaiseksi. Hermannin rantatien pohjoissuunnan bussipysäkit siirtyvät Kyläsaarenkadulle. Jalankulun ja pyöräilyn reitit säilyvät pääosin ennallaan. Liikennejärjestelyt on esitetty alla olevassa kuvassa.

Hermannin rantatien liikennejärjestelyt 11.1.2022 alkaen. Kuvan liikennejärjestelyt avattuna tekstissä.
Hermannin rantatien liikennejärjestelyt 11.1.22 alkaen. Kuva päivitetty 17.1.2022: Kyläsaarenkadulle korjattu yhdistetty jalkakäytävä ja pyörätie, Kyläsaarenkuja korjattu kartalla oikeaan kohtaan.

Työt alkavat Haukilahdenkadun liittymäalueelta, josta ne etenevät pohjoissuunnassa kohti Hämeentien siltaa ja eteläsuunnassa Saarenkatua kohti. Alkuvuoden aikana rakennetaan työmaatukikohdat Kyläsaarenkatu 5B:n kohdalle ja Nylanderinpuistoon. Työt sisältävät maankaivua, pontitusta, paalutusta, vesihuoltotöitä, johtosiirtoja, pilaantuneen maan kunnostusta ja Kumpulanpuron putkitusta. Pontituksesta ja paalutuksesta aiheutuu melua ja tärinää. Säännöllinen työaika on arkisin klo 7–18. Rakennustyöt ajoittuvat vuosille 2022 ja 2023. Hermannin rantatien valmistelevat työt alkoivat marraskuussa 2021.

Lisätiedot:

Hermannin rantatie välillä Vanha talvitie–Haukilahdenkatu:

Antti Slunga
Tuotantopäällikkö, Sörkan spora
antti.slunga@destia.fi
p. 040 664 6120

Hermannin rantatie välillä Haukilahdenkatu–Hämeentie:

Eero Salokangas
Tuotantopäällikkö, Karaatti
eero.salokangas@grk.fi
p. 050 353 0742

Suunnittelemme ja rakennamme uuden raitiotielinjan ja kehitämme katuympäristöä. Vuonna 2024 pääset linjan 13 kyydissä Kalasatamasta Pasilaan vartissa! Hankkeen toteuttavat yhdessä Helsingin kaupunki, HKL, Destia, Sweco, WSP, GRK ja AFRY.