Vallilanlaakson baana avautuu tänään 4.12.

4.12.2023

Vallilanlaakson baana on valmistunut ja avautuu pyöräliikenteen käyttöön tänään 4.12. Valmistunut osuus luo nopean, turvallisen ja sujuvan pyöräliikenteen reitin Hermannin rantatien ja Mäkelänkadun välille. Pyörätien vieressä kulkee jalkakäytävä, joka on myös käytössä.

Nyt valmistuneen osuuden pituus on 800 metriä, kokonaisuudessaan baanaa on 1,3 kilometriä. Vallilanlaakson baana on yhtä pitkä kuin alkuperäinen baana Helsingin keskustassa.  

Myös muu rakentamisen vuoksi suljettuna ollut puistoalue avautuu kokonaisuudessaan. Vallilanlaakson jäljellä olevat työt keskittyvät jatkossa raitiotieosuudelle.

Kartta Vallilanlaaksonkulun ja Pasilanbaanan linjauksesta Vallilanlaaksossa.
Kartta Vallilanlaaksonkulun ja Pasilanbaanan linjauksesta Vallilanlaaksossa.

Kalasatamasta Pasilaan -hanke parantaa merkittävästi pyöräilyn olosuhteita alueella

Vallilanlaakson baana kytkeytyy osaksi Pasilanbaanaa, joka on osa Helsingin kaupungin pyöräliikenteen tavoiteverkkoa. Kalasatamasta Pasilaan -hankkeessa on rakennettu muitakin uusia pyöräteitä, esimerkiksi Asemapäällikönkadulle. Lisäksi keväällä 2024 liikennekäyttöön avautuvalle Hermannin rantatielle on rakennettu yksisuuntaiset pyörätiet kadun molemmin puolin.

Käyttöönotto ja testit vuonna 2024

Raitiotien käyttöönottotestit ajoittuvat kevääseen ja kesään 2024. Ennen syksyn 2024 matkustajaliikenteen aloitusta tehdään koeajoja (mm. pimeä- ja hidasajot) sekä testataan kaikki radan tekniset järjestelmät. Pasilan osuus on jo otettu käyttöön 2.10.

Lisätietoja:

Antti Sirén, lohkopäällikkö
antti.siren@grk.fi
p. 050 415 6462
www.kalasatamastapasilaan.fi