Kalasatamasta Pasilaan hankkeen työt laajenevat Hermannin rantatiellä – Kyläsaarenkatu kaksisuuntaiseksi

10.5.2022
Hermannin rantatien työmaa toukokuussa 2022.

Kalasatamasta Pasilaan -hankkeen rakennustöiden edetessä Hermannin rantatie muuttuu Haukilahdenkadun ja Vanhan talvitien välillä kokonaan työmaa-alueeksi ja moottoriajoneuvoliikenne siirretään Kyläsaarenkadulle. Liikenteen siirto tehdään 16.–17.5. välisenä yönä. Tilapäiset liikennejärjestelyt ovat voimassa arviolta vuoden 2023 loppuun saakka.

17.5. voimaan tulevat työnaikaiset liikennejärjestelyt Hermannin rantatien rakentamisen vaikutusalueella. Kuva päivitetty 20.6.2022. Kuvan mukainen järjestely tulee voimaan 22.6. ja 23.6. välisenä yönä, minkä jälkeen Diakonia-ammattikorkeakoulun kohdalla jalankulku ja pyöräily on mahdollista sekä Kyläsaarenkujan kautta että Hermannin rantatien itäreunaa pitkin.

Kyläsaarenkatu muuttuu kaksisuuntaiseksi ja sen molemmin puolin kulkee jalkakäytävä. Jalankulun ja pyöräilyn väylät siirtyvät Hermannin rantatien länsireunalta työmaa-alueen itäreunaan. Jalankulun ja pyöräilyn väyliltä on yhteydet Kylänsaarenkadun varteen siirtyneille bussipysäkeille. Bussilinjat 55, 56 ja 738 kulkevat jatkossa Kyläsaarenkadulla molempiin suuntiin.

Hermannin rantatien pohjoispäässä Nylanderinpuiston ja Haukilahdenkadun liittymän välissä jalankulku ja pyöräily ohjataan Kyläsaarenkujan kautta Kyläsaarenkadulle ja Hermannin rantatien työmaa-alueen itäreunalle. Tämä järjestely on voimassa viikolle 25 saakka, minkä jälkeen jalankulku ja pyöräily siiretään kulkemaan Diakonia-ammattikorkeakoulun ja Hermannin rantatien välistä.

Hermannin rantatien liittymiä suljetaan

Saarenkadun ja Sörnäistenkadun liittymät suljetaan 17.5. alkaen. Saarenkadun liittymä poistuu pysyvästi ajoneuvoliikenteen käytöstä. Haukilahdenkadun liittymä suljettiin jo 2.5. Haukilahdenkadun ja Sörnäistenkadun liittymät avataan uudelleen myöhemmin.

Lisätietoja:

Kalasatamasta Pasilaan -hanke
info@kalasatamastapasilaan.fi
p. 040 592 7509

Suunnittelemme ja rakennamme uuden raitiotielinjan ja kehitämme katuympäristöä. Vuonna 2024 pääset linjan 13 kyydissä Kalasatamasta Pasilaan vartissa! Hankkeen toteuttavat yhdessä Helsingin kaupunki, Kaupunkiliikenne Oy, Destia, Sweco, WSP, GRK ja AFRY. www.kalasatamastapasilaan.fi